دوره 14، شماره 2 - ( 3-1403 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 50-31 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajiamiri A, Mohammadkhani A, Gholami R. Changes in the Content of Nutrients, Starch and Protein in On and Off Years in Three Local Olive Cultivars in Kermanshah, West of Iran. Journal of Crop Production and Processing 2024; 14 (2) :31-50
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3298-fa.html
حاجی امیری ابوالمحسن، محمدخانی عبدالرحمان، غلامی رحمت اله. تغییر محتوای عناصر غذایی، نشاسته و پروتئین در سال‌های "آور" و "ناآور" در سه رقم زیتون محلی استان کرمانشاه. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1403; 14 (2) :31-50

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3298-fa.html


دانشگاه شهرکرد ، Mkhani7@yahoo.com
چکیده:   (181 مشاهده)
این پژوهش به‌منظور بررسی روند تغییرات عناصر و مواد غذایی در سال‌های "آور" و "ناآور" زیتون طی سال‌های 1398و 1399 در ایستگاه تحقیقات زیتون دالاهو، در استان کرمانشاه انجام شد. آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار و سه رقم زیتون محلی شامل دیره، زاگرس و مشکات انجام شد. اندازه‌گیری عناصر نیتروژن، پتاسیم، فسفر، روی، بور و مواد غذایی نشاسته و پروتئین از برگ، میوه جوان، برگ مسن و ریشه از زمان شروع سخت شدن درون¬بر، در اوایل خرداد تا زمان برداشت میوه در اواسط آبان، با فاصله زمانی هر40 روز یک‌بار انجام شد.بررسی نتایج نشان داد اختلاف بین تغییر محتوای عناصر غذایی در برگ و میوه جوان، نشاسته و پروتئین در برگ مسن و ریشه در سال‌های "آور" و "ناآور" معنی‌دار بود. به‌طوری‌که تغییرغلظت عناصر با الگوی منحنی رشد میوه (دابل سیگموئید) مطابقت داشت. میزان نیتروژن، پتاسیم، بور و روی در برگ جوان از اوایل خرداد تا اواسط تیرماه (زمان سخت شدن درون بر) کاهش و سپس جزئی افزایش یافت. میزان نشاسته در برگ مسن و ریشه در سال "آور" تا خرداد افزایش و سپس کاهش یافت. میزان نشاسته ریشه در سال "ناآور" از خرداد تا آبان با شیب کندی کاهش یافت. میزان پروتئین در برگ مسن و ریشه از یک منحنی دابل سیگموئید پیروی می‌کرد. به‌طوری‌که تا اواسط تیرماه با یک شیب تندی کاهش یافت. با توجه به تغییر غلظت عناصر در برگ و میوه مطابق با الگوی رشد میوه، مخصوصاً در سال آور، کاربرد خاکی نیتروژن، فسفر و پتاسیم در دی‌ماه (قبل از گل‌دهی)، محلول‌پاشی برگی نیتروژن، پتاسیم، روی و بور در خردادماه (بعد از تشکیل میوه) و تغذیه نیتروژن و پتاسیم در مردادماه (پس از سخت شدن درون بر)  قابل توصیه است.
متن کامل [PDF 1189 kb]   (132 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق